Du:ni, Seinäjoki 18.10.2002

Aamulla vedettiin taivaalliset pizzat Da Mario -nimisessä pizzeriassa ja suunnattiin bussin nokka kohti Seinäjokea. Keikkabussiangstia pidetään yllä lukemalla ääneen aivan totaalisen hirveää “Suu messingillä – muusikkovitsejä” -teosta, jonka Kosonen osti maantien varren kirjatukkumyymälästä. Vitsi toisensa perään, siis sivukaupalla sitä ihan kaikkein paskinta klasarihuumoria menee kenenkään edes hymähtämättä, ja vitutus senkun tiivistyy. Suosittelemme!

Duunissa tehtiin soundcheck sillä kaikkein laiskimmalla tyylillä, kävin treffaamassa Tepan kanssa Basingstokesta saakka tullutta frendiämme Jimiä (hello there, Jim!) ja lönkytettiin sitten viereiseen Cumulukseen syömään, saunomaan ja katsomaan Popstarsia ja Heikointa lenkkiä. Mighty 44:n kanssa keikalla kaupungissa ollut Mauro tuli myös saunomaan (Hei Mauno!), ja sitten löntystettiinkin takaisin keikkapaikalle. Keikka oli ihan loistava, vaikkakin paikan ahtaan intiimistä tunnelmasta johtuen pituudeltaan haasteelliset takariviläiset tuskin paljoa näkivät. Muutenkin välijuonnoissa loistanut Antti toteutti uhkauksensa ja spiikkasi koko juhlakansalle hotellihuoneeni numeron ja korosti että olen vapaata riistaa, mikä teki kamojen roudauksesta keikan jälkeen ihan miellyttävällä tavalla paranoidin kokemuksen.

Seuraavana päivänä pysähdyimme pienen pienelle st1-ketjun bensikselle jossain päin Suomea, mahdollisesti Lohtajalla. Safkat olivat kuulemma hullun hyvät (itse en syönyt) ja palvelu lämmintä, mutta mielenkiintoisinta oli selata huolellisesti kannesta kanteen Maaseudun Tulevaisuus -lehti, jonka uutissektiot oli jaettu Uutisiin, Maatalouteen, Metsätalouteen, Päivästä päivään -osioon (tms) ja Lukijan ääneen – mutta itse asiassa KAIKKI uutiset kertoivat maataloudesta. Myyrmannin pommista oli neljännellä Uutiset-sivulla pieni juttu, mutta muuten ilmoiteltiin enimmäkseen mitä MTK:lle tai pientilojen verotukselle kuuluu, ja miten lehmienhoidosta ei voi tuntipalkkaa laskea. Ihan huippulehti! Ai niin, oli siellä iso juttu jostain kirjoituskilpailun voittajasta, jonka näyteruno kertoi siitä kuinka ne EU:n herrat turhaan tulee tänne mittailemaan meidän paskahuusien tilavuutta.

Setti

1. Ei mulle riitä 2. Sä 3. "Lettibiisi" 4. Ei mun oo hyvä olla yksin 5. Tällaisena kesäyönä 6. Mitä hyödyttää 7. Kaupunki allapäin 8. Luoksesi 9. Onnelliset kohtaa 10. Vastusta mua 11. Minne katosi päivät 12. Kun tuuli oli viilee - e1. Kun puut tekee seittiä e2. Jos osaisin

Keikat

22.06. Valtteri Festival, Tampere
27.06. Tavastia, Helsinki
28.06. Haapavesi Folk, Haapavesi
29.06. Provinssi, Seinäjoki
05.07. Jyväskylän Kesä, Jyväskylä
07.07. Ruisrock, Turku
27.07. Qstock, Oulu
28.07. Vaasa Festival, Vaasa
28.07. Työväen Musiikkitapahtuma, Valkeakoski
04.08. TBA
17.08. TBA
 


Kaikki keikat ›

Uutiset

Keikkapäiväkirja