Tivoli, Rovaniemi 23.4.2004

Aamusella Nykänen, Antti, Kössi ja minä käytiin herkullisilla ja höyryävillä pizzoilla Oulun gourmet-osaamisen ytimessä eli Kotipizzassa. Puoliltapäivin Syke starttasi bussin kohti vielä villimpää ja pohjoisempaa villiä pohjolaa.

Ekaksi ryysättiin kamat Scandiciin ja sitten kurvattiin keikkapaikalle. Tivoli – tuo Lapin Tavastia – otti meidät vastaan kylmässä ja kirkkaassa muka-kevätsäässä. Roudaus sujui tällä kertaa kuin VPK:n ämpäreillä suoritetussa palonsammutusoperaatiossa, eli eräänlaisessa jonomuodostelmassa, jossa tavarat liikkuvat mutta ukkelit pysyvät paikoillaan. Tämän jälkeen mentiin Comicoon syömään. Jäbien burgerit burritot olivat kuulemma ensiluokkaisia, Kössin ja mun Blackened Cajun Fishit suorastaan häikäiseviä, ainoa joka vähän valitti oli Terhi, jonka salaatin raakabataattibiitit eivät ilmeisesti tehneet parasta mahdollista vaikutusta. No, ken pupuruokaa tilaa, se pupuruokaan tyytyköön.

Safkalta Jopi ja Köpi (“Pitkät Tyhmät Laihat Jätkät”) kävi Tiimarissa ostoksilla, nimittäin Sykellä oli synttärit ja halusimme tehdä niistä ikimuistoiset. Mukaan tarttui täydellinen Party Set -pakkaus: oli vappupillit, värikäs hymynaama-pöytäliina, tötteröhatut, värikkäät paperikupit ja -lautaset, sekä tietty paljon serpentiiniä.

Tivolin bäkkärillä ennen keikkaa Antti harhautti Syken “tupakalle”, jossa välissä me koristelimme paikan juhlavaksi. Sitten töristeltiin niitä pillejä ja laulettiin syntymäpäivälaulut. Varsinaisena lahjana toimi imukupilla varastettu muistilapunpidike, jonka Syke voi laittaa tuulilasiin ja ripustaa siihen rakkaudella valitsemamme synttärikortin. Keikka oli taas aivan raivokas ja – kuten viime kesän DBTK:kin – staililtaan se ainoa oikea anti-Nashville natsipillu. Kössi veti todella Spinal Tap -henkiset lipat yrittäessään hypätä rumpuraiserille seurakseni ja itselläni meni jotenkin ihan simona kieliä poikki.

Keikan jälkeen Terhi livahti hotellille, mutta muut jäi seurustelemaan tappiin asti paikallisten kanssa – sekä jo Tavastiallakin käyneen Kanadan tuttumme Craigin kanssa, jonka mielestä hienoin tapa viettää lomansa on – sanotaan vaikka Bahaman-reissun sijaan – lähteä Suomeen katsomaan SMG:n keikkoja. Eläköön Rovaniemi! Eläköön Tivoli!

Setti

1. 100 km Ouluun 2. Letitä tukkani 3. Huomisen sää 4. Onnellinen nainen 5. Ei mun oo hyvä olla yksin 6. Kaikkeen kyllästyy 7. Nimikirjaimet 8. Juokseva mies 9. Säälittävä syksy 10. Elena 11. Vastusta mua 12. Tällaisena kesäyönä 13. Kun tuuli oli viilee ... e. Helsinkiin e. Minne katosi päivät ... e. Onnelliset kohtaa

Keikat

22.06. Valtteri Festival, Tampere
27.06. Tavastia, Helsinki
28.06. Haapavesi Folk, Haapavesi
29.06. Provinssi, Seinäjoki
05.07. Jyväskylän Kesä, Jyväskylä
07.07. Ruisrock, Turku
27.07. Qstock, Oulu
28.07. Vaasa Festival, Vaasa
28.07. Työväen Musiikkitapahtuma, Valkeakoski
04.08. TBA
17.08. TBA
 


Kaikki keikat ›

Uutiset

Keikkapäiväkirja