Kitinkangas, Kannus 6.8.2004

Kannus…Just when you thought the Festival Summer was over! In Kitinkangas, no one will hear you play…

Kannuksen Kotiseutupäivät (eli Kannuksen Itsetutkiskelupäivät, niinkuin meidän keikkabussissa sanottiin) oli tapahtuman nimi, ja brosyyrin mukaan erilaisen runonlausunnan, paneelikeskustelun ja kansantanssin jälkeen olisi illalla “popkonsertti”. Nykänen pelkäsi tosissaan, että meidät oli tilattu paikalle taannoisen W-tyylin esiintymisen johdosta (jossa siis esiinnyimme mukamas skandinaavisissa kansallispuvuissa). Kannuksesta ei ollut muuta tietoa kuin että Esko Aho on sieltä ja kukaan muu ei ole koskaan käynyt siellä. Bussi herätti soittajien sydämissä liikutuksen kammiovärinää: Tällä bussilla kulki Suomen Kaikkien Aikojen Legendaarisin Pop/Rock-Yhtye Ultra Bra vissiin about kolme kesää! Peräosan tuomiopäivältä haisevan vessan ympärille oli tosin remontoitu kahden sohvan seurusteluläävä, mutta muuten tunnelma oli se kaikkein klassisin.

Loputtoman matkan aikana viihdytimme itseämme ilmeisesti Negativelta bussiin jääneillä inkkaripäähineillä, tekorinnoilla ja puhallettavalla barbaralla, ja perillä odotti urheilukentän nurmelle pystytetty lava – yleisöalue oli rajattu juoksuradalle ja nousevaan katsomoon. Olemme siirtynyt klubeista suoraan jalkapallostadioneille! 400 metrin juoksukilpailun jälkeen (jonka voitin, toisen osallistujan Kösiin jäädessä viimeiseksi) tehtiin soundcheck ja valuttiin takahuoneena toimineeseen miellyttävään takkahuoneeseen, jonne tilattiin suola- ja rasvatäytteiset pizzat. Sitten poltettiin tupakkia metikön laidalla ja käytiinpä Anssin ja Antin kanssa saunomassakin. Kun pizzat oli syöty ja (minulle tällä kertaa anonyymiksi jäänyt) lämppäri lopettanut alettiin lampsia lavalle päin…

Kitinkangas, Kannus 6.8.2004

Kuva: Simo Porkola

…Joka näytti pimenneessä yössä savuineen ja valoineen aivan tuleen sytytetyltä, ja ruohokentän laitaa hölkätessä tuli kunnon action-sankarifiilikset. Keikasta tiesi heti että siitä tulisi loistava, Antti kommentoi Kössin näyttäneen viikoksi karkkitehtaalle päässeeltä kakaralta, ja, ehkä allekirjoittanutta lukuunottamatta, koko bändi soitti kuin tulessa. Todella mahtava päätös festivaalikesälle! Kiitos kaikille! Meteli ja tunnelma todella välittyi vaikka teidät olikin aidattu niin kauas! Kannus kicks some serious ass! You guys rock!

Sitten ei muuta kuin hikisenä kamat kasaan, roudaus, muutama nimmari ja toiset 150 tuntia bussilla köröttelyä takaisin Helsinkiin.

Setti

1. 100 km Ouluun 2. Letitä tukkani 3. Ei mun oo hyvä olla yksin 4. Kaikkeen kyllästyy 5. Nimikirjaimet 6. Rannalta toiselle 7. Vastusta mua 8. Säälittävä syksy 9. Elena 10. Tällaisena kesäyönä 11. Kun tuuli oli viilee 12. Minne katosi päivät ... e. Huomisen sää e. Kun puut tekee seittiä

Keikat

22.06. Valtteri Festival, Tampere
27.06. Tavastia, Helsinki
28.06. Haapavesi Folk, Haapavesi
29.06. Provinssi, Seinäjoki
05.07. Jyväskylän Kesä, Jyväskylä
07.07. Ruisrock, Turku
27.07. Qstock, Oulu
28.07. Vaasa Festival, Vaasa
28.07. Työväen Musiikkitapahtuma, Valkeakoski
04.08. TBA
17.08. TBA
 


Kaikki keikat ›

Uutiset

Keikkapäiväkirja