Kosovo : Camp Ville 17.4.2005

Aamulla taas Kössin kanssa lenkille ja salille! Tähän leirielämäänhän tottuu mainiosti! Ja saunaan! Ja aamiaiselle! Leirin PX-kauppareissulta mukaan tarttui kaikkea pientä kivaa, esim. ruotsalaisten sotilaspoliisien huivit, jotka päätimme laittaa Kössin kanssa kaulaan illan keikalle. Antti pääsi pyydettyään omalle ekskursiolleen katsomaan mitä takavarikoiduille aseille tehdään – niistä kuulemma valetaan kaivon kansia! Mahtavaa! Miekat auroiksi ja sassiin!

Yhden kieppeessä alkoikin sitten huikea rastirata: Petri vei meitä ympäri leiriä eri osastojen esittelyissä. Tutuksi tulivat ajoneuvohuolto, sairaala ambulanssipaseineen (tai pannuiksihan ne pasejaan kaikki kutsui) ja EOD-ryhmä (Explosive Ordnance Disposal). Viimeksi mainittujen kanssa harjoiteltiin miinanpurkuvälineistön käyttöä – ja kyllähän me aika helvetin sutjakkaasti yhdestä miinakentästä sen koulutuksen jälkeen selvittäisiin. Kuljetuksen pojjaat nostivat meidät nosturin korissa korkealle laakson yläpuolelle katsomaan leiriä ja aluetta uudesta vinkkelistä. Tämän jälkeen päästiin kokeilemaan joka lapsen unelmahommaa eli kaivinkoneen käyttöä. Jähmeätä se kyllä oli itse kullakin se eka kauhallinen – mutta aivan sairaan siistiä päästä yrittämään.

Sitten rastirata vei paloasemalle, jossa valkeni että meidän huithapelien odotettiin sammuttavan autopalo. Lyhyen fläppitauluohjeistuksen jälkeen puimme täyden sotisovan päälle – ja kas, radiopuhelimiin tuli hälytys, että toisella puolella leiriä oli sopivasti Opel Kadett tulessa. Ei muuta kuin miehistö paloautoon, sävelradio ja sireenit päälle ja tuhatta ja sataa leirin halki. Allekirjoittanut suoritti “alkusammutuksen” jauhosammutimella, jolla nyt ei matkatelevisiota laajempaa paloa juurikaan hillitä. Mutta notski oli kuuma ja meininki äksönintäytteistä. Samaan aikaan Kake ja Lämmin Tuomas vetivät letkut venttiileihin ja Terhi ja Kössi saattoivat käydä tositoimiin. Varmaan kymmenen minuuttia sitä vitun Kadettia sammutettiin ja jotenkin kytemään se jäi sittenkin. Mutta ihan saatanallisen sankarillinen meininki, varsinkin kun seuraavat tunnit koko leiri kärysi palaneelta kumilta…

Sitten ei kun saunaan syömään ja soundcheckiin – en muista missä järjestyksessä. Tähtien tuikkeessa vedetty keikka oli oikeastaan kaikilla mittapuilla hiton hyvä. Ennen ja jälkeen keikkaa PA:sta tykitettiin yksinomaan AC/DC:tä mutta keikan aikana herkät rakkausslovaritkin tuntuivat uppoavan slaavilaissieluisiin solttuihimme. Syntymäpäiviään viettänyt vänrikki Pihlaja huijattiin lavalle ja sille laulettiin Paljon onnea vaan. Ennen encoreita tuli vielä ilmoitus yhden irkkusotilaan syndekoista, mutta sitä ujoa poikaa ei lavalle saakka saatu raahattua. Joka tapauksessa todella hieno keikka, nyt jopa se soitto kulki! Keikan jälkeen sitten vapaata seurustelua, nyt tuli juteltua muutaman irlantilaisenkin KFOR-tulokkaan kanssa.

Keikat

22.06. Valtteri Festival, Tampere
27.06. Tavastia, Helsinki
28.06. Haapavesi Folk, Haapavesi
29.06. Provinssi, Seinäjoki
05.07. Jyväskylän Kesä, Jyväskylä
07.07. Ruisrock, Turku
27.07. Qstock, Oulu
28.07. Vaasa Festival, Vaasa
28.07. Työväen Musiikkitapahtuma, Valkeakoski
04.08. TBA
17.08. TBA
 


Kaikki keikat ›

Uutiset

Keikkapäiväkirja