Puustelli, Alavus 30.6.2006

Puustelli, Alavus 30.6.2006Hotellista oli tosiaan hienot näkymät Varkauden paperitehtaalle, mutta aamukävely paljasti ettei kaupungissa oikeastaan muuta olekaan. Ehkä lähdin ulko-ovesta väärään suuntaan. mutta siis: kohti Alavutta! (vai Alavusta? jos se taipuu Alavuden ja Alavudelta niin kaitpa Alavutta on oikein)

Matkalla katsottiin Sin City (kiehtovan paska taisi olla yleinen mielipide. Clive Owen veti vitun hyvin roolinsa, useimmat muut kai jotenkin tarkoituksellisen kökösti) ja Ihmeperhe (viisi tähteä heittämällä). Ihmeperheen ekstroista kävi ilmi, että Pixarin tulisieluinen liideri, joka leffan on ohjannut, on kirjoittanut studion seinälle moton “Use Every Part Of The Buffalo” – mikä kai jotenkin viittasi intiaanien tapaan ottaa lihojen lisäksi nahat ja luut hyötykäyttöön puhvelisaaliistaan. Tms. sekavaa.

Aikaisemmin Alavus on vaikuttanut silmissämme hieman kolkolta kylältä jossa teiniviiksiset lippis-ja-corolla -jätkät heittelee ulkopaikkakuntalaisia pullonkorkeilla autiolla raitilla. Nyt oli täsmälleen päinvastainen meno. Ohitettuamme Tuurin kyläkaupan, jossa Billy Idol oli vetämässä illalla keikan, päädyimme keskelle parasta perisuomalaista markkinahumua. Puustellin tienpätkä oli suljettu kävelykaduksi josta irtosi monenväriset metrilakut, makkarat, muikut, festarikrääsä ja laatunahkaiset lompakot. Hotellin takana menevällä kadulla oli jonkun staran trial-temppunäytös ja muutenkin kesäinen Alavus suorastaan kuhisi meininkiä. Hotelliin kirjauduttuamme ja soundcheckiä odotellessamme kävimme Terhin ja Kössin kanssa ratsaamassa läheisen a-luokkaisen uimarannankin.

Illan keikka oli vitun hyvä ja hikinen, eläköön Pohjanmaa! Talon tapaan se tosin alkoi vasta joskus varttia yli yksi, mikä alkaa kyllä olla jo snadisti liikaa. Mutta Kössin lavan kattoon liimaama “Use Every Part Of The Buffalo” -motto inspiroi bändimme hyödyntämään musiikillisen buffalomme kaikki aspektit, joten lopputulos oli loistava!

Keikat

22.06. Valtteri Festival, Tampere
27.06. Tavastia, Helsinki
28.06. Haapavesi Folk, Haapavesi
29.06. Provinssi, Seinäjoki
05.07. Jyväskylän Kesä, Jyväskylä
07.07. Ruisrock, Turku
27.07. Qstock, Oulu
28.07. Vaasa Festival, Vaasa
28.07. Työväen Musiikkitapahtuma, Valkeakoski
04.08. TBA
17.08. TBA
 


Kaikki keikat ›

Uutiset

Keikkapäiväkirja