Tavastia, Helsinki 22.12.2006

Jossain vaiheessa viime kesää Terhi ja (miksaajamme) Jukka Nykänen alkoivat pohtia aikaisemmasta poikkeavan akkari-iltaman järjestämisestä. Puolihuolimattoman visioinnin seurauksena löysimme itsemme mittailemasta Tavastian lavaa nelihenkisen jousiorkesterin ja lap steel-kitaristin mahduttamista silmällä pitäen. Koko konkkaronkan kanssa Hitsvillessä pidetyt treenit olivat menneet erittäinkin lupaavasti mutta myös enemmän kuin hivenen sekavasti – siksi soundcheckissä päädyttiin vetämään oikeastaan koko setti läpi. Jousisovituksia oltiin pakerrettu jo pitkään puhdetöinä, mutta pikku muutoksia niihin treenien jälkeen oli kuitenkin tehty. Anssi teki Talvipuutarhaan-kappaleelle (ja koko konsertille) vielä opaskirjan mukaisen instant-taideintron. Ja pitkästä pitkästä aikaa pääsi vetämään ilman korvamonitoreja kun lavalla saundasi jo sellaisenaan niin miellyttävältä.

Tavastia, Helsinki 22.12.2006Pitkän ja leveän soundcheckin jälkeen terhi pisti biisijärjestyksen vielä uusiksi ja pudotti pari biisiä setistä pois. Iltamat oli tarkoitus aloittaa kymmeneltä, mutta jonkun informaatiokatkoksen takia (lue: Merimaa) Tiketin sivuilla tai Tavastian ovella ei tästä mainittu, joten siitä oli sitten pakko hiukan lipsua. Puoli yhdeltätoista sitä kuitenkin hipsittiin Anssin taideintron saattelemana lavalle, ja aika nopeasti kävi selväksi että illasta tulisi aivan sairaan hauska. Miikka Paatelaisen lap- ja pedal steelin soitto sai meidät muut hymyilemään, oikeastaan nauramaan. Kaikki vaan virnisteli toisilleen onnesta soikeana kamarikvartettiamme myöten. Tiistaita oli mahtavaa soittaa kerrankin jousien kanssa. Uusista biiseistä Lissabon tuli eteen ekana ja, kuten muutkin kappaleet vuorollaan, herätti mielestämme yleisössä varsin riemastuneen vastaanoton. Vieläkö soitan banjoa -kappaleessa pääsin vihdoin (kesäistä Teenage Lesbians -esiintymistäni Mannan kanssa lukuunottamatta) soittamaan banjoa julkiselle paikalle, ja oli vaan niin perkeleen hauskaa. Tahdon uudet silmät oli Terhi “Simonin” ja Paapu “Garfunkelin” duetto, Hae minut takaisin “Ruoho nousee maasta varoen/ketunpojan silmät aukeavat hiljaa”-säkeineen ehkä hipeintä SMG:tä ikinä, eikä kauas jäänyt akustiszeppeliininen Lupaus kesästäkään. Kerkko kävi myrskyisien suosionosoitusten saattelemana fiittaamassa Hölmpössä rakkaudessa. Nimikirjaimet päätti varsinaisen setin tällä kertaa aika kanjoninkaikuisena versiona. Lopulta olemme kuitenkin yksin ja Minne katosi päivät toimivat ekoina encorina, ja kun yleisö nyt vaatimalla vaati, palattiin vielä soittamaan Kaupunki allapäin, jonka philipglassmaisen jousisovituksen päälle Antti sai soittaa elämänsä ensimmäisen glockenspielsoolon.

Takahuoneessa ei halailusta, pussailusta ja yläfemmoista meinannut tulla loppua millään! Perusnegatiivinen Jukkakaan ei lopulta voinut sanoa vastaan etteikö ilta olisi ollut onnistunut. Antin ja varmaan oikeastaan kaikkien mielestä tämä oli hienointa mitä tämän bändin kanssa ollaan saatu aikaan. Sitten ei muuta kun lostarin jonoon ja nuppi sekaisin.

Loppuun tietty vielä kiitos Imatran Kakelle monitoroinnista, Mäksälle valoista ja erityisesti Kekelle, Paatelaiselle, Maijalle, Minnalle, Riikalle ja Jussille loistavasta soitosta. Hyvää joulua ja iloista uutta vuotta!!!

(kuvia löytyy täältä ja täältä – kiitos Henri lassanderille tuosta ylläolevasta)

Keikat

22.06. Valtteri Festival, Tampere
27.06. Tavastia, Helsinki
28.06. Haapavesi Folk, Haapavesi
29.06. Provinssi, Seinäjoki
05.07. Jyväskylän Kesä, Jyväskylä
07.07. Ruisrock, Turku
27.07. Qstock, Oulu
28.07. Vaasa Festival, Vaasa
28.07. Työväen Musiikkitapahtuma, Valkeakoski
04.08. TBA
17.08. TBA
 


Kaikki keikat ›

Uutiset

Keikkapäiväkirja