Kellari, Joensuu 1.-2.5.2009

Luksushuoneustomme ainoa varjopuoli oli, ettei siellä tarjoiltu cumulus/scandic/sokos -standardien mukaista hotelliaamiaista. Siispä matkaan – lähimmälle Teboilille! Makrobioottisen luomulihis-setin jälkeen Aksu toi meidät turvallisesti Joensuun Kimmeliin, jossa viettäisimme kaksi seuraavaa yötä.

Karjalantalon Ravintola Kellariin oli nimittäin viime vuonna niin kova tunku, että tällä kertaa keikamyyjä katsoi aiheelliseksi varata sieltä kaksi iltaa, vappupäivän ja sen jälkeisen. Sää ja artistisafka oli lämmin, miltei kuuma, ja saunomaankin ehdittiin. Ekan illan keikka oli mahtava, muttei vielä täydellinen.

Vaikka Joensuu-esitteessä oli leveät tarinat ulkoilumahdollisuuksista Kiihtelysvaaran ja Enon maisemissa, päädyimme Kössi ja minä ruumiinkulttuurin sijasta harrastamaan ihka oikeaa etuliitteetöntä kulttuuria. Sekä Taidekeskus Ahjon, että Joensuun Kaupunginmuseon näyttelyt osoittautuivat erinomaisiksi Vappu Rossin piirroksista Edelfeltin Pariisittareen. Ilahduttavaa hyvyyttä oli myös Rosson safkat ja yleinen helle. Hotellilla Kössi miksaili tulevaa, kauan odotettua Teenage Lesbiansin Canada Unvisited -levyä, johon sain soittaa yhden akkariraidan. Sitten katsottiin Antin kanssaa Pasila ja Eddie Murphy -pätkiä, sekä toistaiseksi internetin historian hauskimmat klipit Antony Carmichael ja Machadaynu.

Soundcheckissä oli päivän lavavolaa säädetty piirun hiljemmalle, ja ainakin omasta mielestäni illan keikka pesi edellisen selvästi. Kiitos molempien päivien yleisöille ja koko kaupungille!

Ai niin, ja jälkipolville kirjattakoon: Kimmelin karaokebaarissa Kössi veti Bon Jovin Alwaysin ja Nevermindin, Anssi ZZ Topin Viva Las Vegasin, Paapu Jäätelökesän ja Imaginen, sekä Antti, Paapu ja Kössi esittivät TikTak-potpurin.

Keikat

22.06. Valtteri Festival, Tampere
27.06. Tavastia, Helsinki
28.06. Haapavesi Folk, Haapavesi
29.06. Provinssi, Seinäjoki
05.07. Jyväskylän Kesä, Jyväskylä
07.07. Ruisrock, Turku
27.07. Qstock, Oulu
28.07. Vaasa Festival, Vaasa
28.07. Työväen Musiikkitapahtuma, Valkeakoski
04.08. TBA
17.08. TBA
 


Kaikki keikat ›

Uutiset

Keikkapäiväkirja