Henry’s Pub, Kuopio 30.6. & Rotuaari piknik, Oulu 1.7.2009

Oma bussinrähjämme johtui edellisen viikon spedeilyistä johtuen pannaan, ja siirsimme Kisahallin parkkiksella kamamme Lauri Tähkältä vuokrattuun. Kuopion Henkassa oltiin jo kevätrundilla, mutta niin kivaa oli että uudestaan piti tulla kun kiertuelogistiikka sen salli. Ja kas: edelliskerralla vaivannut hirvittävä lavasaundi saatiin kuriin Antin uusilla peltidemppareilla, ja soundcheckin ainoaksi kyseenalaiseksi elementiksi jäi Miikan resonaattorikitaran käyttäminen Nilsissä. Resonaattorikitara on sellainen metrisen tonnin painava metallinen akkari jota Mark Knopfler soitti Money For Nothingin videossa. Se hivenen muutti kappaleen äänikuvaa, mutta minkäs teet kun ei sattunut muita ylimääräisiä luuttuja mukaan.

Intron ruoka oli taasen taivaallista ja koko Atlas-hotelli oli taasen rakennettu rinnakkaisuniversumiin, jossa “ilmastoinnin” konseptia ei oltu keksittykään. Viinijuhlien jälkimainingeissa tasan 00.00 alkanut keikka oli viiiieeeläkin parempi kuin viimeksi – teemapäivien ja kellonajan myötä yleisö oli riemulla mukana ensi tahdeista, vaikka tiistai-ilta olikin, ja PA:n oikea puoli kuulemma paskana. Erityisesti ilahdutti toimivan paikan löytäminen Takarivin pojille -kappaleelle jo kolmantena biisinä. Vuolaat kiitokset kaikille!

Aamiaisen ja torihaahuilun jälkeen kävi matka kohti Oulua, jossa ei ollakaan viime kesän Qstock-keikan jälkeen oltu. Matkalla pysähdyttiin helleuinnille jonnekin Koljonvirran kohdalle, ja pidettiinpä vielä pysähdys puukirkostaan ja vaaristaan tunnetussa Piippolassakin.

Rotuaarilla laitettiin kamat kasaan, veskat hotelliin ja lähdettiin Suomen parhaaseen intialaisravintolaan, New Bombayhin syömään – 45 Specialissa olisi ollut jotain henkilökuntamakaronilaatikkoa tarjolla, mutta sizlarit, lassit ja tikka masalat tuntuivat hivenen eksoottisemmilta.

Lauteille nousimme Ismon ja Tehon jälkeen ja hyät oli keikat. Tai sanotaanko loistavat. Jonkun juontajan tahi lavamanagerin kohkauksen myötä ansaittua ja aikataulutettua encorea ei päästy enää vetämään, mutta parempi vajarit kuin överi, paitsi viinan kanssa. Ja sitten Karaokeen, jossa kuultiin mm. nämä “hopeisetlenkit kultaisessa ketjussa”: Anssi – Tahdon pelkkää hyvää sulle, Antti – Take A Look At Me Now, Terhi – Yes Sir, I Can Boogie, Joel – Moottoritie on kuuma, Paapu – Kesytetty, Kössi – Asfaltti polttaa.

Kotiin lähtö kuudelta aamulla.

Keikat

22.06. Valtteri Festival, Tampere
27.06. Tavastia, Helsinki
28.06. Haapavesi Folk, Haapavesi
29.06. Provinssi, Seinäjoki
05.07. Jyväskylän Kesä, Jyväskylä
07.07. Ruisrock, Turku
27.07. Qstock, Oulu
28.07. Vaasa Festival, Vaasa
28.07. Työväen Musiikkitapahtuma, Valkeakoski
04.08. TBA
17.08. TBA
 


Kaikki keikat ›

Uutiset

Keikkapäiväkirja